hai guys...

hai guys...
Thanks For Viewing My Pages :) by: EatyGhazali

Sunday, 29 April 2012

Cause you're the APPLE to my PIE

 


u selalu cakap , i love u 'apple pie' kan ? n this is for u darling <3




hey sedap kan apple pie ? korang penah makan x ? alaa , yang mekdonald (MCdonald) punye tuh ... HEHHE .. alamak , aku bukan nak cakap pasal apple pie tuh .. apple pie tuh mmg sedap , tapi yang aku nak gitaw neh 'apple pie' len .. orang yang aku syg , dia la BFF , lover , n everything untuk aku sekarang :)


Dia selalu panggil aku dengan nama nama makanan yang sedap ~! eii , sedak sungguh (org kelate cakap )! pumpkin pie la , chocolate pie , sugar pie la n APPLE pie n macam2 la , kadang mcflurry corneto la , n sume ice cream mcD dye pggil aku ! YUMMY yummy :P sedap kan ? dia orang pertama yang panggil aku ngan nama2 macam tuh , kalo org laen mesti dah panggil org yg disayang tu baby la , hunny la , mummy la n whatever la .. yang penting aku lain daripada yang lain :) aku sayang dia <3 i heart u la ! u buat i rasa unik bila u panggil i macam tu ..yang penting aku selalu nak jd PIE :P hehe ..

APPLE PIE , aku PIE and dia APPLE , sebab kalau xde dia (apple) xkn sempurna aku (pie) .. i mean kalau xde apple macam mane nk jadi apple pie kan ? hehhe ... cause you're the apple to my pie darling . u know wt , how i miss u so much rite now ... i juz wana be with u , wana hold ur arm and lend my head on it .. then i wan hug u so tightly .. i wana say tat I LOVE u so much my APPLE <3 n i know i love me too ..

Dia pernah cakap , 'kenapa dalam blog u xpernah ada pasal i , xpernah mention pasal i ?' n u know darling , my love to u more than anything , xsemestinya i x coret dalam blog i xbermakna i lupa u , xhargai u , tapi lebih daripada itu .. aku taw dia kecik hati sebab aku xpernah buat entri pasal dia , bercakap pasal dia . tapi kalau boleh biarlah 'keep low profile' . MY APPLE ! dalam hati i dah tersemat nama u .

Aku ngan dia jauh , sangat jauh .. perit menjaga hubungan yang jauh . tapi aku xkesah .. satu je prinsip aku . aku harap dia jujur . aku harap dia betul2 hargai aku . sebab aku boleh buat semua tu untuk dia . dan aku juga berpegang pada prinsip itu . percayalah :)  Nak cakap pasal setia memang susah . aku pon xjamin dalam setiap hubungan kesetiaan tuh xpernah tergugat . berkasih memang senang , tapi untuk menjaga kesetiaan itu adalah perkara paling sukar . ye , mulut senang mengungkap , ''i sayang u , i akan setia ''
 tapi perlaksaan apa yang diungkapkan itu selari x ? tepuk dada tanya hati masing2 .. aku akui , aku jugak x tenang bila kesetiaan dipersoalkan .. ada individu yang boleh betol2 setia tapi ad individu yang xsetia . memang rumit kan untuk setia :) diawal perkenalan memang boleh setia , tapi lama2 boleh ke ? tambah2 jauh .. hehe , entah la labu .. labi xtaw xcakap ape .. aku pon risau jugak ..


awak , saya harap awak matang dalam menjaga hubungan neh (pesanan untuk APPLE ) ~! aku taw aku banyak gaduh , selisih faham , marah2 , kadang2 menuduh benda yang x patut .. bukan hape .. sebab sayang , takut dia buat perangai .. aku xnak cakap lebih2 kat sini .. wey , aku sayang ko , ko taw kan ? aku harap ko x buat perangai lama ko lagi . aku just harap ko jujur ngan aku . xmain belakang aku .. maksud aku ngan pompuan lain skendel2 ke , gatal2 ke . aku taw ko ramai peminat . aku kadang2 saket hati jugak , tapi ko taw aku kan ? aku lebih suka memendam rasa , ape yang aku rasa .. kalau ko betol2 kenal aku , ko akan taw kenapa aku macam nie . nak taw kenapa aku macam nie kan ? hmmm , biarlah rahsia . hanya aku je kenal diri aku . aku kadang2 nak perhatian daripada ko , n aku nak lebih perhatian dari orang yang aku sayang . tapi ko kadang2 x memahami apa yang aku nak , inginkan ..  aku faham . aku faham yang xsemua manusia boleh memahami isi hati sesama manusia .


u're the 1st one who giving me roses , n the 1st one who buying me novels
 . my fav :)
Mesti pening baca entri neh kan ? starting happy je , tapi bila da kebawah dah start jiwang ! alamak , jiwang siot . hilang lagi macho aku neh . MAKKKK ! aku just nak luah sikit apa yang aku rasa . sebab aku xpercaya cinta , xpercaya ? abeh kenapa biar diri dicintai ? hampeh .. bangang ! sebab aku manusia ! aku pon nak disayangi . bodos punye halusinasi  ! pape pon , aku sayang ko APPLE ! dah 5 bulan + kita together .. hehe .. thanks bagi kasih sayang yang xternilai . bagi semangat , bagi nasihat yang berguna , berjuta terima kasih sebab sentiasa ada dibelakang menolak aku bila aku hampir terjatuh , tersungkur disebabkan masalah2 yang xdapat aku pikul .. i love u , darling ...


* Sayang , rindu u kendong i kt belakang u ~! rindu u pegang tangan i and cium tangan i . u memang romantic ! APPLE PIE :)


Eaty's word : lumrah manusia , ingin dicintai dan mencintai :) so hargai orang yang mencintai kita dan belajar mencintai orang yang cintai kita . ^.<

Saturday, 28 April 2012

Kematangan : Part 1

ehm ehm ehm peewit ^^. .. jumpa lagi ye ? biasa lah . terlebih rajin nak hupdate belog , semangat katakan! halo . okay what kalau rajin ? satu perubahan . yeay ~! aku rajin .. aku rajin ~! alahai . bangga rajin ? macam la sebelum neh akulah orang paling malas kt dunia nie kan ? x la , not like that .. mengarut je banyak .. kalau la aku orang paling malas kat atas muka bumi nie . e'ehmm ... orang pertama yang 'kickboxing' aku adalah ZAHARAH BINTI ZAKARIA ~! Siape ? haha , itulah pemian boxing terkenal ! u ols kenal ? hehehe  ... indak la , gurau ja .. tu mak aku , mesti korang ingat mak aku garang kan bila aku cakap macam tu ? hah , jap lagi aku story garang ke tidak dia .. berbalik kepada topik asal tadi , kalau la aku malas kan .. memang mak aku orang pertama yang mengamuk macam kena histeria .. alahai , nak cakap .. segan ~! sebab kadang2 aku neh PEMALAS jugak , tapi xdela malas tahap gaban .. macam adik aku sorang tuh ~! mintak ampun punye pemalas ..

Okay , ceritanya begini ya ibu2 bapak2 sekalian .. mak aku neh pantang kalau anak2 dia bangun LAMBAT ~! paham paham la ye kalau bangun lambat tu camane .. nak aku bagitaw ke ? oryte , kalau tidur x ingat dunia , bangun tengahari buta , matahari dah tercacak atas kepala , orang yang pergi toreh getah2 awal subuh pon dah balik , orang pergi kebulan pon dah balik bumi .. what else ? hehe ,  macam tuh la maksud aku bangun lambat .... hah , korang kalo bangun lambat mak korang xbising ker ? kalau mak aku , herm . mahu nye melayang lesung kat dapur dia baling .. tambah ngan mulut dia membebel sampai satu kampung dengar . malu kat ketua kampung ~! hehe , xde la .. jiran2 je kot kalau dengar pon . dah biasa dah macam tuh .. dulu zaman aku sekolah menengah aku selalu kena bebel ngan maka aku sebab suka bangun lewat , ala bangun lewat time weekend je .. itu pon paling lewat pukul 10 or 11 am aku bangun .. biasalakan bangun time2 macam tuh ? haih , seksa betol .. hehhe .. time2 camtu la aku tgh syok tido taw .. TAPI , mak punya la bengang sampai dia terajang pintu bilik ..gedegangg ~! err , terbangun terus aku .. 'hah, anak dara bangun lewat , ngan subuhnye ntah kemana , orang kebulan dah balik kebumi blablablabala ..'' , xcukup yang tu , kalau mak tengah cangkul rumput kat luar , ''pompang2 bunti mak ketuk dinding ngan cangkul suruh aku bangun '' ( kebetulan  bilik aku tidur dekat ngan tangga umah  n halaman umah , sedap la dia cangkul dinding tu ) mane jiran xdengar mcm tu kan ?

Dulu , tiap kali mak membebel aku suka sangat menjawab mulut dia . memang gampang mulut aku time tu . maklum la jiwa remaja tengah nak membesar .. pantang kalau mak bising . cepat sangat baran ! tapi mak pon dah taw perangai aku neh . suka menjawab mulut orang , xkira sape .. kalau aku xmenjawab aku suka protes . suka hentak hentak kaki kat lantai rumah . hah , elokla .. dah la rumah kayu .. memang bising rumah tu , sampai satu hari tu mak bengang ngan aku sebab aku hentak2 kaki kat lantai rumah .. mak amik batang penyapu yang terselit belakang pintu kt ruang tamu , dia bantai kaki aku . mahu x saket kena bantai macam tu . lagi aku protes , lari masuk bilik hempas pintu kuat2 sampai bergegar rumah tu . aku menangis dalam bilik . masa tu aku xpikir salah aku pon . aku pikir salah mak sebab pukul aku ! HAHA , gila punya anak . tapi time tu je .. bodohkan time tu ? aku neh kalau lapar pon aku protes , mana x nye . balik skolah penat2 xde nasi lagi aku bengang . mak x masak . nak taw alasan mak aku ape ? ''Hah , aku dah boring dah masak dari aku zaman budak lagi , sampai sekarang masak je , neh anak2 dah besar pandai2 la masak sendiri nak makan , aku pon jugak makan yang anak2 masak  ''  YUP ! mak ku cakap macam tuh , aku taw mak nak bagi pengajaran , dia xnak anak2 dia goyang kaki , hidup senang tanpa buat apa2 . so daripada tuh la aku dah pandai masak . aku bukan nak bangga , tapi aku bangga sebagai wanita aku ada kelebihan . boleh masak dari umur aku 12 tahun sampai sekarang . at least kalau aku pergi mana2 xpayah la aku susah2 nak kol mak , '' mak macam mana nak masak gulai la , kari la'' .. kan ? dah ade basic , nak masak ape pon boleh . sebab aku ad kawan2 yang xpandai masak , malah xpandai langsung nak masak .. bila aku tnye lengkuas ngan halia pon dorang xleh beza . betol , x tipu .. so aku boleh bangga la kan ? hehhe


Sekarang , aku jarang dah balik rumah sebab study . Tambah2 aku praktikal , kena posting luar dari kelantan . Mak pon dah jarang nak bebel , bising2 .. bila umur aku dah meningkat neh , baru aku faham kenapa mak selalu bising2 jangan bangun lambat , kena pandai masak , kena pandai buat semua benda .. sebab semua tuh relate ngan hidup aku yang sekarang . yelah aku xleh nak harap mak buat 100%  . Baru aku faham . aku rindu jugak zaman aku sekolah , pastu dengar mak bebel itu ini . kadang kalau dia nak bebel kt abang2 and kakak aku , akulah kena 'GANTI' tempat dorang . sebab dorang xde kt kampung . tapi aku dah biasa dah .. mane xbiasa nya , dari dulu sampai sekarang aku dengar mak bebel benda yang sama je .. kadang kalau kain x berlipat pon dia bising . mak taw kalau dia bising kat aku , aku akan buat .. tapi kalo bising kat adik aku yang pemalas tahap dewa tuh , satu habuk pon keje xjalan dalam rumah tuh .. aku xtaw la ade jin ape dalam hati dia sampai mak bising teruk pon dia boleh buat 'derk' je . kadanag kena jugak lempang ngan aku . baru taw nak buat keje . memang xadil la kan , aku je buat keje , dia duk goyang kaki , round motor sana sini . dah la perempuan . kalau laki lantak la nak malas ke apa ..


Aku sekarang dah jarang nak menjawab mulut mak aku , sebab aku dah besar ! dah 21 tahun dah . dulu2 tuh umur belas2 tahun . xmatang langsung lagi . mak , mintak maaf ye dosa2 yang lepas :) . aku berterima kasih kat mak aku sebab mak aku pon banyak sabar ngan karenah aku . sebab mak pernah cakap , aku paling suka buat perangai , suka protes , degil , sangat keras kepala . tapi MANJA . manje maksud aku kt sini adlaah sensitif , cepat menangis . pantang kena tegur dah menangis . biasala , jiwa halus ! eii , dah x macho dah korang taw rahsia aku .. hehhe ~! tapi sekarang aku dah banyak berubah , aku cuba untuk jadi anak yang baik , aku xdela baik sgt .. tapi aku cuba . mak pon jarang nak bising xtentu pasal sebab dia taw yang anak2 dia dah besar panjang semua . pandai nak hidup . kalau dulu xpandai sebab tu mak bising . haha .. TAPI ... satu je x berubah , mak tetap bising kalau bangun lambat .. haih . aku neh degil . aku baut xtaw jugak mak duk bising . aku cakap la bila lagi nak qada tiidur . biasa bangun awal .. time2 cuti nie la nak tidur puas .. mak pon senyap . dia paham . mak paham anak dia penat . tapi dal aku cakap aku sedar . mak pon mesti penat . hari2 mak aku bangun awal pagi . masak , nak g kedai , buka kedai menjual  nasi pagi2 .. mak selalu pikirkan anak2 kan ? tapi anak2 xppikir sal mak kan ? aku akui kesilapan sebagai anak , aku cuba perbaiki .. lumrah . siapa2 pon mcm aku jugak .. kan ? bukan xpenah pikir pasal penat lelah , pengorbanan mak .. pikir , tapi sebenarnye dalam hati kecil kita sebagai anak2 ada sati cita2 , azam nak balas pengorbanan mak nanti . :) terima kasih mak .. walau aku xpernah bagitaw mak depan2 yang aku saynag dia . aku dah tunjukkan dengan perbuatan aku yang aku sayang dia :) mak , jangan pernah berhenti berdoa untuk kami adik beradik :) sebab doa mak mengiringi setiap langkah kami dalam melayari kehidupan kami . doa mak yang paling makbul .


Hey ~! cukup la . aku dah sebak tahan airmata ! aku just share kisah hidup aku serba sedikit :) . emmmMuahhh :* selamat membaca .
~bonda~

eaty's word : aku xnak sakitkan hati orang yang paling aku sayang , lebih2 lagi mak .. syurga dibawah kaki mak . aku cubauntuk senangkan hati mak .

Friday, 27 April 2012

Belajar untuk senyum :)

:) Yep , senyum .. baru aku taw , sepahit mana dugaan yang aku lalui , aku kena belajar senyum . gila ke nak senyum je keje ? bukan , bukan gila . sape cakap kalo senyum selalu tu gila ? senyum untuk mengubati , untuk menutupi kesedihan , gelora dalam hati yang kian xtenang . dulu aku bukan macam nie . aku seorang yang ceria , gilagila , nakal , suka usik kawankawan , suka buat lawak , suka buat orang ketawa . tapi sekarang ? kemana hilang semua tu dalam diri aku ? entah , aku sendiri xtaw kemana diri aku sebenar . aku hilang , hilang dalam konflik , kemelut hidup aku sendiri  .. 

 **********

kadangkadang aku terfikir , orang lain yang ada kt dunia ni x pernah ada masalah ke ? sebab aku rasa , aku sorang je yang bermasalah atas dunia ni .. sebab aku tengok orang lain happy , enjoy ngan hidup diorang and macam xpernah fikir masalah .. aku taw , setiap orang ada masalah sendiri , tiaptiap masalah berlainan , care diorang hadapi masalah berbeza . dan aku sendiri sepatutnya bertindak rasional untuk hadapi masalah aku , bukan dengan memeberontak , marahmarah , putus asa . TAPI , aku manusia biasa . aku xkuat . aku lemah . wanita yang lemah untuk berdepan dengan situasi yang melibatkan hati , perasaan , cinta  ~! keadaan bila dipulau , disisih , diejek , dicaci dan masalah kawan .

    **********

''Everything happens for a reason . apa yang berlaku ada hikmah . Dan Allah tidak kejam untuk menguji seorang hambaNYA kalau hambaNYA itu lemah . Dan hanya orang yang terpilih je diuji . '' selalu aku dapat kata2 semangat dari teman2 rapat , teman fb yang amik berat sal aku, betol . apa yang berlaku ada yang tersirat .. aku kena cari balik diri aku , aku bukan lemah .. aku xmudah dijatuh kan . aku buakn seorang yang cepat putus asa .. 10 kawan yang hilang , 1000 yang datang menghulur tangan . hilang orang yang disayang , yang mendatang lebih baik dari yang hilang . betol kan ? 

        **********

haih , =,= orang cakap x baik kan mengeluh ? nak buat camane dah jadi habit suke mengeluh . ade problems sket dah mengeluh .. okay , lepas neh aku kurangkan mengeluh , and aku lebihkan senyuman .. aku pon nak berterima kaseh kt kawan facebook aku , ade sorang kawan yang selalu jugak bagi aku nasihat nama dia Alif, baguskan kalo ad kawan cmtu .. atleast ak boleh rase ad kawan yang amek berat .. yang boleh dianggap betol2 kawan ..'' thanks awak '' . Dia ad story satu cerita yang memberi aku banyak pengajaran , iktibar .. sebak hati aku bila dia story kisah sedih tuh .. kisah pasal cinta , aku ingat aku je ada masalah , frust cinta , rupenye ada lagi yang lebih dasyat dari aku .. n aku akan amek pengajaran dari kisah tu :) life must go on .. kan?

      **********


Buat masa sekarang , aku xnk fikir pasal cinta .. aku dah xde hati nak fikir pasal lelaki .. bukan benci , tapi biarlah masa dan jodoh tentukan . kalau aku kejar cinta , tapi separuh jalan je .. xguna . aku jugak yang merana . moral of the story , TUHAN dah tetapkan 'imam' untuk aku . biarlah DIA yang menentukan semuanya . jodoh datang lambat pon xpe ~! aku xkesah . sbb aku dah serik .. hehe .. biarlah aku enjoy life aku . xpayah fikir pasal sape jodoh aku , lagi senang ~! 

      


 **********

kawan , mane pergi semua kawan2 yang dulunye rapat ? entah , mereka2 semua dah berubah .. xtaw kenape :) biarlah , biarlah mereka .. aku xpernah menyakiti mereka . aku dah cuba jadi kawan yang baik untuk diorang . mungkin bagi diorang aku bukan kawan yang baik .  kawan . aku just nak korang taw . aku sayang korang sampai bila2 .. aku taw belakang aku korang duk mengata bukan2 , macam2 , kutuk buruk2 .. tapi aku maafkan korang . aku rindu kita lepak sama2 , make up sama :) hangout sama2 , bergambar sama2 .. tapi sekarang korang dah xperlukan aku . sebab aku bukan kawan yang baik untuk korang . tu alasan korang . sampai sekarang aku pon xtaw dimana silap aku . pape pon . sepanjang berkawan , aku dah betol2 ikhlas .. thanks for everything ..



so sekarang , x kira la ape yang berlaku aku kena tabah .. hadapi dengan senyuman .. sorang kawan fb aku selalu cakap walau apa pon senyum je ... walaupun senyuman itu fake sekalipon . senyum je ~!  :) :)
aku kena senyum . kena tunjuk gigi taring aku yang kiut neh ~! hehhe ... untungla ade gigi taring . awak ade ? :P peace yors ^.<



eaty's words : aku cuba , cuba untuk senyum :) kini aku lebih manis dengan senyuman aku ^^. :)


lonely , its killing me ~

Friday, 13 April 2012

Vampire ?? gigi kami bertaring :P

13:42pm
14042012

   Sila jangan tertipu dengan tajuk diatas okeh ! vampire la sangat . vampire senget , HAHA .. Tapi vampire ade gigi taring kan ? i pon ade gigi taring , xpecaya ? nak tengok ? tapi taring biase2 je .. kiut taw , erk ! terpuji diri sendiri sudah :D heish ! ce tengok gambar kr atas tu dulu , ada kan ? memang kiut kan ade gigi taring ? haaa , yang kt sebelah i tuh kawan i , dia pon ada gigi taring . tapi dia punye besar la .. lagi comel , i punye kecik saje :( tapi xpe ! comel +kiut !

                                                     *****************************
  HAH ! korang ade ? xde kan ? sape2 yang ade meh sini , set ! cepat salam ! hehhe .. Herm , certain orang dia xsuke ngan gigi taring , yang ada sanggup g buang berhabis ribuan ringgit malaysia sebab bg dorang gigi taring xcantik .. helo ! cantek okay , and xsemua orang yang memiliki gigi taring :) hanya orang2 yang bertuah sahaja memiliki titik ! x rase menyesal ke buang ? xsakit ? eeii ,kalo i memang xsanggup , sebab xtahan sakit ! n FYI never okay ! never ! i xkn buang gigi taring i .. 

                                                    ******************************
    Okay ! dah .. malas nak menaip dah .. sakit belakang semakin mendera , sumpah i xselesa sekarang .. i kena stop sekarang . jumpe lagi , emmmuah ! Bye :)

*have a nice Saturday peeps !


#done typing 14:18pm/saturday .

Thursday, 12 April 2012

friends like u is just annoying ~!

start typing , 12:52pm
13/04/2012 assalamualaikum :)

*Tolong jawab salam dulu ye , kalo x jangan skodeng entri i ! HAHA :D
 
    Salam Jum'at untuk sume . Hi , hye , hiya , halo ermm .. ape lagi ? Sudah lame CPP membiarkan blog neh terkontang kanting , sampai dah lupe yang CPP membela blog yang bernama "CikPariPariBiru:)" ini .. Oh , sungguh tidak patut aku berbuat sedemikin rope ! maap , bukan berniat sebegitu .. tapi disebabkn kekangan-kekangan dan ditambah kesibukan yang terlampau CPP xde mase nk post entri baru , lagipon sibuk dengan praktikal , and now baru ade sedikit ruang nak post entri .. ini adalah tidak disengajakan .. ngeee ! ^^.      

                                                   ********************************

  Okays , dah ready nak membace ke ? CPP nak membebel neh .. first nak cakap . mood i sekarang xstabil .. hehhe , sory la kalo banyak membebel sat g !oke now , shut ur mouth up ! dah ... i nak start dah neh :P
tadaaaaa ... mempersembahkan... haha ..

  Dilemma
  Problemo
  Stresses
  Desperates *bukan desperates housewives okay!
  'Rase nak giget2 orang , sepak terajang orang sampai tercedera'
  Bengongs , bingung , bangang and bla bla bla ..... ^_^(mate keatas tgn kedada)

   Sape ade ciri2 penyakit seperti yang diatas ??! yeah ! sama situasi yang i hadap sekarang , ok set ! boleh kawan ngan i sekarang jugak (jum salam tangan).. haih , susah nak cakap . masalah yang sangat2 membelenggu jiwa raga , bakul , baldi , tupperware i ! hidup sebagai manusia , macam ni la , macam2 datang menghimpit sampai kadang2 otak  kita xtercapai akal nak berfikir .. and kita , mula lah fikir bukan2 yang xrasional .. kenapa ye ? i mencari jgk sebab musabab kenape la i berperangai sedemekian , penat taw . penat sebab kepala hotak sarat ngan macam2 benda duk kena fikir , sampai tidur malam pon terganggu . and kadang2 xbole tidur langsung . last2 terpaksa amek ubat , tp itu xdapat tido lagi . kesian kan ? memang kesian , macam dah xde kenikmatan hidup dah . serious , xnikmat langsung bila kita dah gaban(gile) macam ni :(

                                                 *****************************

  Bila diri dah macam neh , automatik nye emosi terikut sama .. kalau duduk sorang , mula la nak termenung  .. ntah ape yang difikir pon i xtaw . sumpah ! i sendiri pon xtaw ape yang i fikir .. actually , engat nak kosongkan kepale hotak dari berfikir tapi dah terpesong sampai termenung pulak . sadis betol ! nak cakap pasal happy ? enjoy ? kadang langsung x rase , even kita tgh berseronok ngan kawan , ngan tersayang .. kalo happy pon just nak tutup kesedihan , keserabutan , ke'stressan' i  .. tengah2 stress macam neh kita perlukan seseorang untuk berkongsi apa yang kita rasa .. betul ke ? err , nak cari kawan untuk kongsi masalah kita ? i mean kawan yang baru kenal 2 3 tahun ,  boleh percaya ke kawan tu ? boleh harap ke ? unless la kalo kawan yang dah kenal dari zaman sekolah rendah , dah betol2 rapat and boleh dipercayai .. okay ? kalo bagi i , kawan yang baru kenal 2 3 tahun langsung xboleh percaya ! langsung tidak ! kawan mula2 berkawan sume OKAY , but dah lama2 kawan .. hah , setan semua ! haram jadah xboleh pakai , xboleh harap .. i berani cakap sebab i pernah terkena , bukan sekali tp 2 3 4 kali .. depan baik , kita ingat dia la kawan yang boleh kongsi masalah , boleh percaya , sampai kita dah sayang dia and anggap kawan baik .. Tapi kalau belakang , macam2 duk keji kita , duk kutuk kita itu la ini la .. omg , sampai kan hati beliau ? sakit hati woo ! geram ! kecewa ! sedeh ! alamak , i dah terikut perasaan marah pulak , tarik nafas cepat ! okay dah .. kadang rase menyesal sebab dulu2 mase tengah rapat , happy berkawan semua , i banyak bercerita pasal masalah , rahsia2 peribadi kat diorang , menyesal .. menyesal sangat .. last2 , duk g canang kt orang , buat orang benci i , pulau i , macam bodoh semua tu .. yang xtahan duk g canang keburukan orang , kejahatan , kedajalan orang .. wtf ? yea memang betol , i mengaku yang i bukan baik sangat , tapi diorang baik sangat ker ? cube tanye diri sendiri dah cukup baik ke nak bercakap tentang keburukan orang , bercakap pasal dosa pahala semua ?? hak masing2 , hidup masing2 biar kite sendiri yang tentukan jalan hidup kita , bukan kawan . 

ohhh no !
   'Hey kawan , please stop talking about me ! i maafkan sume dosa u all mengata .. baik hati kan i ? memang , sebab i sayang u all semua walaupun u all duk mengat belakang pasal i :) yela , xkan nak membenci kot .. kire halal semua la .. and kawan , terima kasih atas segala2 , kebaikan , nasihat korang yang mulia itu :) i taw apa yang i buat , kalo korang xsuke what to do , i x boleh puaskan hati semua orang , apa yanag i buat untuk kepuasan hidup sendiri , nak pakai apa , pegi mane , kawan ngan sape pon , itu adalah hak individu , n i salah seorang daripada individu jugak berhak nak pilih jalan hidup sendiri . n korang pon ada jalan hidup korang sendiri kan ? so keep it on .. thanks again , thanks for everything ..

  #done typing , thinking , yawning :o 14:08pm/friday:)/13april2012

Friday, 2 December 2011

PERMAISURI .. cheritera dongeng, itu dulu T__T

# Assalamualaikum w.b.t ...

time-time cani susah pulak nak lelapkan mata , banyak benda nak dipikir .. bila duk sorang-sorang hadap lappy neh , mulalah teringat kat family dikampung , ma , karenah adek2 , nak gaduh ngan adek2 , n pape yang ade kat kampung . taw x betapa rindu aku masakan ma ! :'(

ditambah pulak tadi tengok something yang agak menyakitkan mata , something yang buat aku sedeh , yang buat aku rasa xleh nak tahan airmata neh keluar dari kelopak mata , sadis ! sadis sangat jiwa ini .. ape korang rasa bila ape yang pernah kita miliki dulu kini dah jadi milik orang laen ? its mean , dulu mase couple bagai nak rak , sayang sangat .. tapi skunk dengan senang dia bole bagi orang laen ? yelaa , dulu mase couple adela lagulagu cinta yang jadi tema percintaan kita kan , walaupun just lagu tapi meaning , value tu tinggi taw . sebab ape ? sebab orang yang kita sayang tuh tujukan lagu untuk diri kita .. sekarang ????

SEKARANG sila klik disini , bila semuanya dah xde pape , lagu yang jadi tema cinta kita dulu dia dah bagi orang laen , senang je kan ? LELAKI , kenapa mudah sangat buat camtu ? even kita dah xde pape , aku yang tengok neh agak sedeh la . agak terguris sampai keluar airmata neh . kecewanya aku dengan sikap dia .. kita putus xbermakna ape yang pernah kita lalui , ape yang pernah awak bagi saya lupakan terus , TAK !

lagu itu milik saya , kenapa bagi lagu yang sama kat orang laen ? bagi la lagu laen , tolongla .. banyak lagi lagulagu laen  .. erm , xguna nak meratap kat sini eaty !

    * setiap bait-bait lagu neh pernah buat aku rasa bangga , bangga sebab akulah PERMAISURI dia,  tapi dulu ..  suatu masa dulu ....

 Aku rela hidup dengan mu
Demi bahagia...
Hanya Tuhan bisa memisahkan kita

Di jaga dan lena kukuntum kerinduanku

Untuk mempersembah sayang padamu
Keharuman bunga tak seharumnya cintaku
Istimewa untuk sunting jiwamu

Bermula pandang pertama

Kau utuskan senyum mesra
Aku ingin seribu tahun lagi
Bersamamu...

Kubinakan mu istana

Aku rendakan bahagia
Dengan niat suci
Kaulah permaisuri
Sambutlah cinta abadi

Genggam dan semat di hati
Manisnya asmara
Kekal selamanya

CikPariPari's words : bila dah putus sesuatu hubungan tu , bukan bermakna kita kan lupakan segala kengan yang pernah tercipta ketika bersama sama dulu <3

Thursday, 1 December 2011

sukanya bila dia ceria ..

# Salam sejahtera keatas kamu-kamu semua ye ?! oke tak hari neh ? HAHA ..

   Langit tak selalunye cerah kan ? hari ni engat x hujan , tapi ropenye hujan dipetang hari ! ape lagi , buka payong la kami .. nasib baek bawak payung ..pastu , hati neh xselalunye sedeh kan , semalam sedeh hari nie happy giler ! whoaahh ..

  Erm , hari nie macam biasa la , bangun pagi .. awal pagi oke , seawal 5pagi aku n yang laen bangun , mandi n get ready nak g keje* .. keje ke ? yup , keje la .. atceli our practical .. kitorg practikal kt St.Mary's Nursing Home area PJ kalo xsilap .. itu adalah pusat penjagaan orang-orang tua .. ^^

# SOALAN ! apekah kami buat kat sane as Physiotherapy students ye ?
# JAWAPAN ! dah namanye nursing home opekos la ade patient ! kalo nak taw kat sane konsep dia macam kt hospital la .. ade nurse yang jaga , and bagi treatment , follow up .. sebab most of them ade yang bed ridden , ade dah saket .. so as physio , kitorang just bagi exercises , passive movements , stretching n something la yang boleh membantu dorang sedikit sebanyak untuk move n untuk dorang punye circulation ..

    Orang-orang tua kat sane kadang-kadang ikut mood la , hari nie ade mood nak cooperate , esok datang-datang xnk cooperate dah , bad mood , start garang .. kitorang neh hari-hari disumpah seranahnye .. erm , sabar jela ngan karenah orang-orang tua neh ..

    So , arini kitorang 'meme' relax and just goyang kaki je ! xde benda nak buat hari nie , pagi-pagi lagi dah buat 'giler' ! kita empat orang yang selalu buat orang laen meluat ngan kitorang . so , AAK mak ? lantakk .. yang penting kami happy haduyy punnn ^^ . Plannye nak buat aerobic ngan patient tp dorang pulak xnak , so biar kitorang yang take over ! HAHA .. bukan aerobic sangat pon , just untuk release tension .. sebab hari nie kami 'meme' tension+frust' . yeke ? ntahhh .. ye kot !

   I ade record video aerobic yang ntah pape tuh , so layan saje lah mak .. jangan banyak songeh ! xsuke xape , xsuruh pon tengok :) .. dalam video ini kami agak keterlaluan sebab happy sangat , lupe diri sket .. astaghfirullahalazimm :) hehe .. sukanye kami bila ceria . jarang sangat nak happy bagai macam nie ..
video


CikPariPari's words : kita x perlu nak hirau ape yang orang nak cakap pasal kite as long kite x menyusahkan orang ! kita berdiri diatas kaki sendiri . bukan kaki orang pun .. so orang laen bole blah .. :)

FootNote : xde nota kaki hari neh ! werkkk :P